ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2017. Április - Kerékpártúra a Kaposmérői Bölényfarmra a SZERECZ Autó, Mint Hivatalos THULE Partner Támogatásával (lezajlott)

ESEMÉNY RÉSZLETEI


Kerékpártúra a Kaposmérői Bölényfarmra a SZERECZ Autó,

               Mint Hivatalos  Támogatásával

Értékes THULE nyeremény sorsolással!

Időpont: 2017. április 29.

szombat 10:00 óra

Gyülekező: 8:30-tól a SZERECZ AUTÓ Kft. telephelyén, Kaposvár, Vásártéri u. 4.

A SZERECZ AUTÓ, mint a THULE termékek hivatalos forgalmazója, támogatásával könnyed tavaszi kerékpártúrára várunk Benneteket. Túránk során a várost elhagyva a Zselicségbe csöppenve ellátogatunk a Kaposmérő melletti Bölényfarmra.

    

Reggeli gyülekezőnk során a SZERECZ Autó jóvoltából a THULE kerékpártartók széles választékát tekinthetik meg a túrázók.

Thule Termékek

A Thule márkát 1942-ben alapították Svédországban. A Thule jelmondata „Bring your life”, azaz “Vidd magaddal az életed”. Ennek fényében ajánljuk a Thule prémium termékeit széles választékban az aktív életet folytató embereknek, hogy magukkal vihessenek mindent, ami számukra fontos – biztonságosan, egyszerűen és stílusosan.

 

Indulás előtt a THULE kerékpártartók megtekintése, mellett friss kávéval, pogácsával várunk minden túrázót.

 

 10 órakor kerékpárra szállunk, és a Szerecz Autó parkolójából indulva Kaposmérő felé fordítjuk kormányainkat. Rövidke pihenőnk a városból kiérve az első benzinkútnál lesz. Pár perc után folytatjuk utunkat Kaposújlakon át Kaposmérő felé. A közútról a község végénél kanyarodunk le, innen rövid murvás szakaszon kerekezünk el a Kassai Völgy mellett, majd kerékpárúton érünk újabb megállónkhoz, a Petörke-völgyben megbúvó halastóhoz (11km). A tó melletti büfében frissíthetjük magunkat, majd csoportunk innen a Zselicség csodálatos, forgalomtól mentes, csábítóan hívogató lankái közt halad Lipótfáig.

A települést elhagyva kisebb emelkedőn kerekezve érünk ki a Bárdudvarnok fel vezető gyér forgalmú közútra. Bárdudvarnok után „begurulunk” Kaposmérőbe, majd belső utcákon át jutunk ki a Bölényfarmra (29km), ahol hosszabb pihenőt tölt csoportunk.

 

Gelencsér László íjkészítő vár bennünket Bölényfarmján, ahol 7 ha területén, 2004 óta tartja jelenleg 24 egyedből álló amerikai bölény csordáját.

Javaslom, hogy almát hozz magaddal és a kezedből fognak enni ezek a hatalmas állatok! J

 

Az amerikai bölény Észak-Amerika legnagyobb testű szárazföldi emlőse. Testhossza hímeknél legfeljebb 380 cm, a nőstényeknél 240 cm, a farok hossza 90 cm. A marmagasság hímeknél 180, nőstényeknél 150 cm. A hím testsúlya akár 900 kg, a nőstényé legfeljebb 450 kg. A test elülső fele és a mellkas hatalmas, a hátulsó fele viszonylag kicsi. Széles, alacsony koponyája van, a szarvak hátra- és felfelé hajlanak, tompa hegyük kicsit befelé áll. Testüket erős, akár 50 cm hosszú szőrzet borítja. Korábban az Egyesült Államok és Kanada területén nagy hordákban éltek a Nagy-tavaktól Mexikóig. Jelenleg csak néhány nemzeti parkban, főleg a kanadai Wood Buffalo Nemzeti Parkban (Észak-nyugati terület) és a wyomingi Yellowstone Nemzeti Parkban találhatók bölények.

Wikipédia

  

A farmon tett Bölénymustra után elfogyasztjuk ebédünket, a Szerecz Autó Kft. jóvoltából zselici pincepörkölttel, házi savanyúsággal, friss kenyérrel várnak bennünket vendéglátóink.

Ebéd után sorsoljuk ki a túrázók közt a Szerecz Autó és a THULE felajánlását, egy THULE kerékpártartót!

     Ebéd után kerékpárjainkra szállunk ismét, és búcsút intünk a Zselicség egyik ismert látnivalójának a Kaposmérői Bölényfarmnak.

    8 km kerekezés vár ránk Kaposvárig, mely során Kaposújlak érintésével érkezünk vissza túránk kiinduló pontjára a Szerecz Autó vásártéri úti telepére.

Táv: kb. 37 km

      

 

   

 

 

A túra ideje alatt kísérő kocsink ügyel a csapat biztonságára, a túra alatt végig a csoport mögött halad. Ha pihenésre lesz szükséged a kocsiban megteheted, így nem maradsz le a csoporttól. J

Váltás ruhát, hozzál magaddal nyugodtan, a kocsiban elfér majd.

A tempó kényelmes lesz (ez nem verseny!), 10-12 éves kortól ajánlott.

Ez a nap szóljon a kerékpározásról! Bringázzunk közösen, fedezzük fel a Zselicség egyik legszebb helyét!

 

Az ár tartalmazza a szervezést, túravezetést, étkezést a Bölényfarmon, a sorsoláson való részvételt, csomagtranszfert, autó- kíséretet a túra ideje alatt, szervizt (anyagköltség nélkül), tartalékkerékpár biztosítását. 

 

A túrára előleg utalása nem szükséges, csak jelentkezni kell az alábbi űrlap kitöltésével.

A részvételi díj fizetése a túra előtt a helyszínen történik.

 

Létszám korlátozott, max 130 fő!

Minden túrázó indulásakor kap egy sorsjegyet, ezzel vesz részt a THULE nyeremény sorsoláson.

Almát hozzál magaddal! J

 

További infó: +3630 206 2574