ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2017. Augusztus - Bécs-Pozsony-Győr Kerékpártúra (lezajlott)

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Bécs-Pozsony-Győr Kerékpártúra 

 

Időpont: 2017. augusztus 12-13. (szombat-vasárnap)

Túránk első napját Bécsbe érkezésünk után kávézással kezdjük a Práter parkjában, majd a fél Európát átszelő folyam öreg ártéri erdeiben kerékpározunk Pozsonyig. Este városnézés az óvárosban. Másnap a Duna gátján haladunk Rajka irányába. Magyarországra érve a Szigetközben folytatjuk utunkat a Mosoni-Duna kanyarulatait követő erdők, rétek mentén.

 

A túra útvonala teljesen sík kerékpárúton halad, mely bárki számára könnyedén teljesíthető.

 

Programunk:

 

Szombat:

 

Kora reggeli indulás Kaposvárról kényelmes autóbusszal Bécsbe. Útközben felszállási lehetőségek BUDAPEST, GYŐR.

 

Érkezés után, szabadprogram a Práternél (kb. 1 óra), majd a város kiépített kerékpárútjain jutunk el a Duna partjára. A folyó jobb partján kezdjük túránkat. Bécset elhagyva közvetlen a Duna mentén halad utunk, mely során megtapasztalhatjuk, hogy a városból kiérve milyen lehetőségei vannak az itt élő embereknek a természetben való mozgáshoz.

 

Utunk további része hol a Duna közelében, hol annak árterében, kicsit eltávolodva attól halad a híres Duna-menti kerékpárúton. A kerékpározásunkat olykor megszakítjuk majd egy-egy jól felkészült büfénél, ahol a meleg nap sugaraitól kiszáradt túrázók szomjukat tudják oltani. J

 

Hainburg előtt (Ausztria legkeletibb városa) tekerünk át a Duna bal partjára. A folyón átkelve a parti sétányon található étterem teraszán töltjük hosszabb pihenőnket. Lehetőség van a belváros felkeresésére vagy egyszerűen csak sütkérezni a Duna partján, szemlélve az elhaladó folyami hajók impozáns látványát.

 

Pihenőnk után délutáni órákban folytatjuk utunkat Pozsony felé. A osztrák-szlovák határ előtt a túlparton fekvő dévényi vár panorámáját is láthatjuk.

 

Utunk során kényelmes tempóban, több kisebb pihenővel, hosszabb ebédidővel kerekezünk a Duna öreg ártéri erdei mentén és a folyó partján Pozsonyig.

 

Pozsonyba érve szállásunk HOTEL Sorea**** elfoglalása után indulhatunk a kb.15 perces sétára található pozsonyi óváros felfedezésére. Néhány látnivaló a teljesség igénye nélkül:

 

 

Lüktető éjszakai élet, a történelmi központban található különleges városi sörfőzdék („dobré pifko” jófajta söröcske), pubok várnak ránk az este további részében….  

 

„Az éjszakai Pozsony varázsát lehetetlen szavakba önteni, egyszerűen meg kell tapasztalni!”

 

Túra táv: 73km

   ZSOTA Kerékpártúra   

   

Vasárnap:

 

Kerékpártúránk második napján reggeli után folytatjuk utunkat a Duna töltésén Rajkáig. Pozsonyban az új hídon átkelve (UFO híd) ismét a folyam bal partján kerekezünk. A pozsonyiak tömeges mozgásigényének köszönhetően a városból kivezető kerékpárutat úgy alakították ki, hogy megférnek egymás mellett a görkorisok és a kerékpárosok is, hisz’ elkülönített úton hódolhatnak szenvedélyüknek a Duna partján. A kerékpárút mentén itt is felkészülten várják a szomjas „vándort” a büfék, jól jön a csapolt radler a nyári melegben.

 

A partról elkanyarodva Dunacsún után lépjük át a határt, innen a Duna „ajándékának” is nevezett Szigetköz csodálatos világába csöppenünk. Kis falvak érintésével a Duna és a Mosoni-Duna által körülölelt, hazánk legnagyobb szigetén bringázunk. Országunk egyik legnagyobb természeti értékekben, látnivalókban bővelkedő vidékének belső értékeivel gazdagodhatunk.

 

A Zátonyi-Duna holtág partján, Dunasziget hangulatos vízparti éttermében töltjük ebédidőnket, ahol akár egy gyors csobbanás is belefér pihenőidőnkbe. J

 

Délután folytatjuk utunkat Győr felé, Halászitól kiépített kerékpárúton ismét.

 

Győr belvárosában ér véget kerékpártúránk, közvetlen a Duna partján. Buszunk indulásáig van időnk Győr óvárosában egy könnyű sétát tenni, vagy egy fagyira, kávéra beülni egy hangulatos cukrászdába.

 

Túra táv: 88km

     

 

 

Élményekkel gazdagodva hagyjuk el öreg folyam menti túránkat, melyen két nap alatt tekertünk le csapatunkkal Bécstől-Győrig. J

 

Kísérő kocsink a túra ideje alatt végig a csoport közelében halad, többszöri kisebb pihenőink alkalmával lehetőség lesz frissítő felvételére, így kerékpárjainkon nem szükséges a napi csomagjaink szállítása. Akinek megterhelő a napi túraszakasz, korlátozott számban lehetőség van a kísérő kocsiba beszállnia.

 

17 óra után indulunk vissza Budapest érintésével Kaposvárra, érkezés az esti órákban.

 

Szállásunk: HOTEL Sorea**** Bratislava 2 ágyas szobákban 

 

Utazás: Kényelmes autóbusszal, kerékpárok szállításával,

                 Kaposvár-Budapest-Bécs, Győr-Budapest-Kaposvár útvonalon.

 

 

 Egyéb felmerülő költségek: reggelin kívüli étkezés, személyes költségek és a balesetbiztosítás

  

Szlovákiában lakott területen kívül kerékpáros sisak viselete kötelező!

 

Létszám korlátozott, max.: 40fő

 

További infó: +3630 206 2574