ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2017. Július - Fertő-tó Kerékpártúra (lezajlott)

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Fertő-tó Kerékpártúra

Időpont: 2017. július 15-16. (szombat-vasárnap)

 

A Fertő tó a Világörökségi listára a két ország közös felterjesztése alapján került fel. A tavat, mely a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, 1979-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította, és Európa nemzetközi jelentőségű vadvizeként tartják számon. Két napos túránkat a Fertő-tó körül meseszép környezetben, mindvégig igazi, legnagyobb részt sík kerékpárúton tesszük meg, érintve több természetvédelmi területet.

A túrát ajánlom családoknak, kezdő kerékpárosoknak a könnyed tempó a minimális szintemelkedés és a biztonságos kerékpárút miatt.

Programunk:

 

Szombat:

9:30-kor egyéni utazással érkezés az ausztriai Neusiedl am See kikötőjéhez.

(Budapesttől:195km)

Kerékpárok kipakolása, csomagok átrakása a kísérő kocsiba, mely mindvégig a csoport közelében halad a túra ideje alatt, egy gyors kávé a tóparti étterem teraszán, majd indulunk a vízpartról túránk első napi útvonalára.

A tavat keleti irányba kerülve Podersdorf strandja első pihenőnk állomása. Itt a fagyi különlegességeket érdemes megkóstolni, vagy sétálhatunk egyet a mólón. Ezután utunk talán legszebb részén a Fertő-Fertőzug Nemzeti Park területén haladunk tovább. Totyogó vadkacsa családok mellett elhaladva a Szikla, és a Büdös-tavak közt tekerünk Illmnitz irányába.

Ebédidőnket Illmnitz kikötőjében töltjük, ahonnan megcsodálhatjuk a Fertő-tó nyílt víztükrét, a teraszos éttermekben ebédelhetünk és még egy rövid fürdőzésre is lesz időnk. Hosszabb pihenőnk után folytatjuk utunkat Apetlon irányába.

Pamhagen előtt lerövidítjük utunkat és a nemrég átadott magyarországi kerékpárúton folytatjuk túránkat a nemzeti parkon keresztül. Újabb pihenőnket a fertődi Eszterházy kastélynál tartjuk. A Magyar Versailles-ként emlegetett kastély az ország egyik legszebb barokk kastélya. Innen túránk utolsó szakaszán több kisebb település mellett vezet az utunk. Fertőszéplakon eredeti állapotú tájházakat nézhetünk meg, majd délutáni órákban érkezünk Hegykőre a Tornácos Házhoz.

Túra táv: 58 km

 

Vendéglátónk írja:

Induljon útnak, térjen be hozzánk,

élvezze a személyes törődést,

érezze otthon magát nálunk

és merüljön el az élmények tornácán!”

Wellness & Fitness (külön térítés ellenében)

Testi kényeztetés 450 m2-en. Wellness részleg, felfrissülés a testnek, megújulása léleknek…

 

Vasárnap:

Reggeli után szállásunkat elhagyva indulunk túránk második napi szakaszára. A tó nyugati felén haladunk Mörbisch felé. Első pihenőnk a Fertőbozi Gloriett kilátó lesz.

A Csúcsos-dűlő 187 méter magas dombjára épített emlékcsarnokot a Gloriettet Gróf Széchényi Ferenc építtette 1801-ben fertőrákosi mészkőből. A kirándulásunk során a fertőbozi magaslatról gyönyörködhetünk a tájban. Szép időben kb. 60 kilométerre, akár Pozsonyig is el lehetett látni erről a helyről.

Kicsit odébb Balfon ismét érdemes megállnunk egy kis pihenőre A szabadon csordogáló Zsolnai ivókút vize gazdag lítiumban, kalciumban és magnéziumban, valamint alkáli-hidrogénkarbonátos. Hatása összetett: segíti a gyomorműködést, a csontépítést, a sejtek regenerálódását, valamint az idegrendszeri stabilitás megőrzését.

Innen tekerünk tovább, a 2016-ban átadott kiváló minőségű „panoráma” kerékpárúton, melyen szőlőtőkék közt kanyarogva érjük el Fertőrákost. A települést elhagyva lépjük át a határt. Rövid időre megállunk az 1800 éves Mithras szentélynél, amely a Világörökség része.

Ausztriába érve Mörbisch után az osztrák szőlősgazdák területén tekerünk északi irányba Rust kikötőjéig. Ebédidőnket vízparton a Katamarán étterem teraszán töltjük, csodálatos panorámával a tóra.

Délután a kikötőt elhagyva folytatjuk utunkat Oggau, Donnerskirchen érintésével Purbach felé. Utunk ezen szakaszán a kerékpárút kicsit eltávolodik a tó mellől. Aranyló búzamezők, sárgálló napraforgó táblák közt halad. Purbach strand melletti kerékpáros pihenőjénél állunk meg újra. Radler, fagyi kehely, kávé, süti… J Kalória feltöltés után bringázunk tovább, majd 16 óra körül érkezünk vissza Neusiedl am See kikötőjéhez.

Túra táv: 68km

Élményekkel gazdagodva hagyjuk el a Fertő-tavat, melyet két nap alatt tekert körbe csapatunk. J

Kísérő kocsink a túra ideje alatt végig a csoport közelében halad, többszöri kisebb

pihenőink alkalmával lehetőség lesz frissítő felvételére,

így kerékpárjainkon nem szükséges a napi csomagjaink szállítása.

Akinek megterhelő a napi túraszakasz, korlátozott számban lehetőség van

a kísérő kocsiba beszállnia.

 

Szállásunk: Tornácos Hotel*** Hegykő 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással  

 

Utazás: Egyénileg, kerékpárok szállítása Kaposvárról megoldott

 

 

Létszám korlátozott: 30fő

Egyéb felmerülő költségek: vacsorán, reggelin kívüli étkezés, szálláson a wellness használat (2000ft/fő), biztosítás, személyes költségek

 

További infó: +3630 206 2574