ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2017. Június - Dunakanyar Kerékpártúra (lezajlott)

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Dunakanyar Kerékpártúra

Időpont: 2017. június 10-11. (szombat-vasárnap)

 

Ezt a túrát ajánlom minden kezdő túrázónak!

Szállásunk a THERMAL HOTEL Visegrád**** superior

csodaszép wellness szállóban lesz J


           Sokak által várt kerékpártúránk útvonala végig a Duna mellett halad, teljesen SÍK ÚTVONALON! Betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők rejtett élővilágába. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban gyönyörködhetünk. A természeti értékeken túl figyelmet érdemelnek a terület kulturális és történelmi emlékei is, így például a visegrádi vár, az esztergomi bazilika, vagy Szentendre barokk stílusú polgárházai, templomai, macskaköves utcácskái, szűk sikátorai…

 

Program:

Szombat

Érkezés Visegrádra 9:00 órakor, kerékpárok lepakolása, szállás elfoglalás

Indulás 10:00 órakor. Visegrádról komppal kelünk át a Dunán Nagymarosra, majd túránkat a folyó mellett az északi parton Zebegény felé kezdjük. Könnyed tempóban kiépített kerékpárúton haladunk Szobig. Itt rövid pihenőt tartunk a kompnál, majd a folyón átkelve ismét a déli partra, folytatjuk utunkat Esztergom irányába. A város előtt a közútról lekanyarodva ismét közvetlen a Duna partján kerekezünk. Esztergomba érve hosszabb pihenőt tartunk, melynek keretében lehetőség van a várost, a bazilikát megnézni, ebédelni, pihenni, sétálni a Duna parton...

 

Esztergom

A város az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. Az esztergomi bazilika Európa egyik legnagyobb bazilikája. Itt található az egyetlen épen maradt magyar reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. A városnak van a leggazdagabb egyházi kincstára az országban, ami világviszonylatban is kiemelkedő gyűjteményekkel rendelkezik.

 

Délutáni órákban indulunk vissza Visegrádra a Duna déli partján. Csoportunkat biztosítva kísérő kocsink végig mögöttünk halad majd a közutas szakaszokon.

Túra táv: 52km

Fakultatív programként Visegrádon, aki bírja szusszal J várnézőbe mehetünk. (kb.7km!)

Aki pihenéssel töltené a nap további részét, várja szállásunk wellness részlege!

Szállásunk THERMAL HOTEL Visegrád**** superior

 

Hotel:

A Thermal Hotel Visegrád****superior a festői szépségű Dunakanyarban, Visegrád mellett, nyugodt, barátságos környezetben helyezkedik el, a Pilisi Parkerdő szomszédságában. A négycsillagos superior szálloda teljes körű kényelmet és első osztályú szolgáltatásokat nyújt a felfrissülni, pihenni vágyó wellness vendégek számára.

 

Vendéglátás:

A szálloda egyik különlegessége a Duna étterem, melynek teraszán a csodálatos Dunakanyarban gyönyörködve fogyaszthatják el a Vendégek a kínált fogásokat. Az étterem tradicionális magyar és nemzetközi étel különlegességekkel várja a kedves látogatókat, akik a rendszeresen megújuló étlap mellett a büféasztal bőséges kínálatából választhatnak.

 

Wellness:

Lepence Spa

 

Visegrád egyik természeti kincse, az 1300 méter mélységből feltörő, 39 °C-os, ásványvíz minőségű forrás. A közismerten összehúzó és gyulladáscsökkentő hatású hévíz magas vas-, kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonát tartalma mellett a szervezet számára fontos nyomelemeket, valamint alacsony sótartalmú alkaidokat is tartalmaz. A hotel wellness központját ez az értékes gyógyhatású víz táplálja, mely a szállodától csupán néhány méter távolságra tör a felszínre.

 

Medencék:

Tepidárium és szaunapark:

Vasárnap:

Reggeli után indulunk túránk második napi szakaszára. Ezen a napon Visegrádról délnek fordítjuk kormányainkat, Szentendre felé. Utunk során közutas és kerékpárutas szakaszok váltják egymást Szentendréig, mely során hol közelebb, hol kicsit távolabb kerekezünk a Duna partjától. Hosszabb pihenőnk Szentendrén lesz. Vár bennünket a történelmi óváros nyüzsgő kavalkádja. Belvárosi sétánk után a Dunakorzó éttermeiben fogyaszthatjuk el ebédünket….

Szentendre a Dunakanyar kapujában, a (Visegrádi-hegység) és a Duna találkozásánál, a Szentendrei-szigettel szemben, gyönyörű természeti környezetben található. Kedvelt kirándulóhely.

Hosszabb pihenőnk után újabb két rövid kompozással átkelünk a szentendrei szigeten, majd Vác felé vesszük az irányt a Duna mentén. Jó minőségű kerékpárúton tekerünk hol szebbnél szebb nyaralók közt, hol közvetlen a Duna partján. Délutáni órákban érkezünk vissza Nagymarosra ahonnan komppal kelünk át ismét a Dunán Visegrádra, túránk végállomására.  

Túra táv: 62km 

Várható érkezés Visegrádra 17 óra.

 

Élményekkel gazdagodva hagyjuk el a Dunakanyart, melyet hétvégi kerékpározással fedezett fel csapatunk. J

 

Kísérő kocsink a túra ideje alatt végig a csoport közelében halad, többszöri kisebb pihenőink alkalmával lehetőség lesz frissítő felvételére, így kerékpárjainkon nem szükséges a napi csomagjaink szállítása. Akinek megterhelő a napi túraszakasz, korlátozott számban lehetőség van a kísérő kocsiba beszállnia.

 

Szállásunk: THERMAL HOTEL Visegrád**** superior 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással

 

Utazás: Egyénileg, kerékpárok szállítása Kaposvárról megoldott

 

 

 

Létszám korlátozott, max.: 40fő

 

Egyéb felmerülő költségek: ebédek, 5 kompozás (kb. 3400ft/fő), utazás, személyes költségek

 

 

További infó: +3630 206 2574