ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2017. Június - Pünkösdi Dunakanyar Kerékpártúra (lezajlott)

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Pünkösdi Dunakanyar Kerékpártúra

Időpont: 2017. június 02-04. (péntek-szombat-vasárnap)

 

Ezt a túrát ajánlom minden kezdő túrázónak!

Szállásunk a HOTEL Visegrád****

csodaszép wellness szállóban lesz J


Sokak által várt kerékpártúránk útvonala végig a Duna mellett halad, teljesen SÍK ÚTVONALON! Betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők rejtett élővilágába. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban gyönyörködhetünk. A természeti értékeken túl figyelmet érdemelnek a terület kulturális és történelmi emlékei is, így például a visegrádi vár, az esztergomi bazilika, vagy Szentendre barokk stílusú polgárházai, templomai, macskaköves utcácskái, szűk sikátorai…

 

Program:

Péntek

Reggeli órában indulunk Kaposvárról kényelmes autóbusszal. Túránk első napján Visegrádra érkezésünk előtt először útba ejtjük a Váli-Völgyi kisvasútat.

A Vál-völgyi Kisvasút (közismertebb, nem hivatalos nevén felcsúti kisvasút) egy keskeny nyomtávú vasútvonal Fejér megyében, a felcsúti Puskás Akadémia és az Alcsútdobozi arborétum között. A kisvasút az egykori Bicske–Székesfehérvár-vasútvonal nyomvonalán épült, 2016. április 30-án adtak át. A kisvasút építését jelentős politikai viták kísérték.

(Wikipédia)

Felcsútra érkezve a 11:05-kor induló járattal utazunk az Alcsútdobozi arborétumig. A vonatról leszállva vár bennünket buszunk és már utazunk is tovább Esztergom felé.

Esztergomba érve már várnak bennünket a Neuzer Kerékpárgyárban. Itt egy gyárlátogatás keretében betekintést nyerünk az ország legnagyobb, magyar tulajdonú, független kerékpárgyárának gyártási-szerelési folyamataiba. J

A gyárlátogatást követően a városban töltjük késői ebédidőnket, majd a délutáni órákban érkezünk Visegrádra szállásunkra. Elfoglaljuk szobáinkat és a nap hátralévő részében szabadprogram keretében felfedezhetjük a várost.

Busszal (a bátrak velem bringával) felmehetünk a várba, gyönyörködhetünk a Dunakanyar panorámájában, kipróbálhatjuk a nyári bob pályát, de aki inkább a pihenést választja az a hotel wellness részlegében töltheti a nap hátralevő részét.

A csoport az esti vacsoránál találkozik újra.

Ezen a napon egyéni utazás esetén a nap bármely szakaszában lehet a programokhoz csatlakozni.

Szombat

Reggeli után indulunk három napos túránk első kerékpáros szakaszára. Visegrádról komppal kelünk át a Dunán Nagymarosra, majd túránkat a folyó mellett az északi parton Zebegény felé kezdjük. Könnyed tempóban kiépített kerékpárúton haladunk Szobig. Itt rövid pihenőt tartunk a kompnál, majd a folyón átkelve ismét a déli partra, folytatjuk utunkat Esztergom irányába. A város előtt a közútról lekanyarodva ismét közvetlen a Duna partján kerekezünk. Esztergomba érve hosszabb pihenőt tartunk, melynek keretében lehetőség van a várost, a bazilikát megnézni, ebédelni, pihenni, sétálni a Duna parton...

 

Esztergom

A város az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. Az esztergomi bazilika Európa egyik legnagyobb bazilikája. Itt található az egyetlen épen maradt magyar reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. A városnak van a leggazdagabb egyházi kincstára az országban, ami világviszonylatban is kiemelkedő gyűjteményekkel rendelkezik.

 

Délutáni órákban indulunk vissza Visegrádra a Duna déli partján. Csoportunkat biztosítva kísérő kocsink végig mögöttünk halad majd a közutas szakaszokon.

Túra táv: 52km

Fakultatív programként aki esetleg pénteken kihagyta feltekerhet velem a várba. J

Aki pihenéssel töltené a nap további részét, ismét várja szállásunk wellness részlege!

Szállásunk: HOTEL Visegrád****

 

Wellness:

Gazdagon felszerelt wellness részleggel várjuk Önt, ahol gondjairól megfeledkezve adhatja át magát a testi-lelki feltöltődés örömének. Nincs is jobb néhány óra aktív pihenésnél, legyen szó akár egy kellemes izzadásról finn-, illetve infraszaunánkban, vagy frissítő úszásról feszített víztükrű medencénkben. Ha pedig ejtőzne egy keveset a következő gőzölés előtt, várjuk Önt a Corvin Bárba, ahol zavartalanul elkortyolgathat egy-két frissítőt.

Mindeközben még teste D-vitamin éhségét is kielégítheti napozóteraszunk háborítatlan nyugalmában. Gyermekének felhőtlen jókedvét pedig csúszdás gyermekmedencénk garantálja. Az ínyenceknek pedig meleg szívvel ajánljuk dunai panorámás pezsgőfürdőnket.

 

Tapasztalja meg, hogy milyen érzés néhány napot az élvezetek metszéspontjában eltölteni itt Visegrádon, ahol a wellness kényeztetés összefonódik hazánk természeti szépségével, s a magyar történelem legszebb korszakával.

(Hotel Visegrád)

 

Vasárnap:

Reggeli után indulunk három napos túránk második napi kerékpáros szakaszára. Ezen a napon Visegrádról délnek fordítjuk kormányainkat, Szentendre felé. Utunk során közutas és kerékpárutas szakaszok váltják egymást Szentendréig, mely során hol közelebb, hol kicsit távolabb kerekezünk a Duna partjától. Hosszabb pihenőnk Szentendrén lesz. Vár bennünket a történelmi óváros nyüzsgő kavalkádja. Belvárosi sétánk után a Dunakorzó éttermeiben fogyaszthatjuk el ebédünket….

Szentendre a Dunakanyar kapujában, a (Visegrádi-hegység) és a Duna találkozásánál, a Szentendrei-szigettel szemben, gyönyörű természeti környezetben található. Kedvelt kirándulóhely.

Hosszabb pihenőnk után újabb két rövid kompozással átkelünk a szentendrei szigeten, majd Vác felé vesszük az irányt a Duna mentén. Jó minőségű kerékpárúton tekerünk hol szebbnél szebb nyaralók közt, hol közvetlen a Duna partján. Délutáni órákban érkezünk vissza Nagymarosra ahonnan komppal kelünk át ismét a Dunán Visegrádra, túránk végállomására.

Túra táv: 62km

Várható érkezés Visegrádra 16-17 óra.

 

Élményekkel gazdagodva hagyjuk el a Dunakanyart, melyet Pünkösdi hétvégénken kerékpározással fedezett fel csapatunk. J

Érkezés az esti órákban Kaposvárra.

 

Kísérő kocsink a túra ideje alatt végig a csoport közelében halad, többszöri kisebb pihenőink alkalmával lehetőség lesz frissítő felvételére, így kerékpárjainkon nem szükséges a napi csomagjaink szállítása. Akinek megterhelő a napi túraszakasz, korlátozott számban lehetőség van a kísérő kocsiba beszállnia.

 

Szállásunk: HOTEL Visegrád**** 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással

 

Utazás: Kaposvárról 20 fős autóbusszal

  

Létszám korlátozott, max.: 26fő

 

Egyéb felmerülő költségek: Váli-völgyi kisvasút (500ft/fő), ebédek, 5 kompozás (kb. 3400ft/fő), egyéni utazás esetén az utazás, személyes költségek, biztosítás

 

Kedves túrázók:

Egyéni utazás esetén a programhoz legkésőbb péntek este a szálláson csatlakozni kell, mivel mindkét éjszakát foglaljuk a szálláson.

(nincs lehetőség egy éjszakás foglalásra, Visegrád kiemelt turisztikai helyzete, és a pünkösdi hosszú hétvége miatt) Megértéseteket köszönjük.

 

További infó: +3630 206 2574