ZSOTA KERÉKPÁRTÚRA   |    Bemutatkozás   |    Korábbi Túráink   
  +36 30 206 2574      INFO@ZSOTAKEREKPARTURA.HU     

2017. Május - Tavaszi Két Napos Balaton Kerülő Kerékpártúra a túrák-túrája! (lezajlott)

ESEMÉNY RÉSZLETEI

Tavaszi Két Napos Balaton Kerülő Kerékpártúra a

„túrák-túrája”!

 

Időpont: 2017. május 20-21. (szombat-vasárnap)

 

A Balaton Közép-és Nyugat-Európa legnagyobb tava. Kerékpártúránk hossza 204 km.

A kerékpártúra közepes nehézségű, mindenki számára teljesíthető.

 

Balatoni kerékpártúránk a „túrák túrája!”

 A túrát ajánlom azoknak, akik szeretnék a Balatont jó hangulatban, biztonságban, csomagjaik cipelése nélkül körbe tekerni. 

Ez nem teljesítménytúra. J

Gyere velünk és élmény lesz a Balaton meghódítása kerékpáron!

 

Programunk:

 

Szombat:

 

8:00 érkezés Balatonlellére az Albatrosz étteremhez, kerékpárok kipakolása, átnézése


9:00 Indulás Keszthely irányában Balatonfüredre Kényelmes tempóban sok pihenővel, Badacsonyi hosszabb ebédidővel

 

Utunkat a Balaton déli partján kezdjük. Balatonlellét elhagyva a part menti településeken kijelölt kerékpárúton haladunk Keszthely felé. Első pihenőnk Fonyódon a mólónál lesz. Innen Balatonfenyves után Balatonmáriafürdőn a Florida fagyizó kihagyhatatlan megálló J, majd Balatonberény után elhagyjuk a lakott településeket és kerékpártúránkat a Balaton nyugati végén kiépített kerékpárúton folytatjuk hol árnyékos, erdős részeken, hol mezők mentén rálátva a Balatonra. Keszthelyre érve a kikötőnél tartjuk újabb pihenőnket. Innen a Balaton északi oldalára fordulva haladunk tovább előttünk a Szigligeti vár panorámájával.

 

A Szigligetet elhagyva érünk Badacsonytördemicre ahol csoportunk a történelmi Római úton folytatja kerékpártúráját Badacsonyig.

 

Ebédidőnket (kb. 1,5 óra) a híres Badacsonyi büfésoron töltjük.

 

Kora délután folytatjuk utunkat Balatonfüredre. Ebéd után kihagyjuk az északi oldalon található dombosabb területeket, inkább a part közelében haladunk tovább. Közutas közlekedésünk idején kísérő kocsink mindvégig a csoport mögött halad.

 

Ábrahámhegy, Révfülöp után érünk Zánkára a haditechnikai parkhoz. Itt tartjuk újabb pihenőnket. Rövid időre megállunk majd az Örvényesi kerékpáros pihenőnél is, majd innen elindulva már vár ránk a Balaton északi fővárosa Balatonfüred. A városba érkezve a Tagore sétányon tekerünk szállásunkra a Danubius csoporthoz tartozó Hotel Annabella***-hoz.

 

17:00-18:00 várható érkezés Balatonfüredre

 

Táv: kb.112km

 

Szállásunk elfoglalása után lehetőség van a hotel wellness részlegében kipihenni első napi túránkat, vagy a közeli Tagore sétányon besétálhatunk a nyüzsgő városközpontba. Az este további programja: közös bőséges svéd asztalos vacsora, szabadprogram….

 

Vasárnap:

 

8:00: Reggelink után szállásunk elhagyása

 

9:00: Indulás Balatonvilágos, Siófok érintésével Balatonlellére

 

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Csopak, Alsóörs után Balatonalmádi kedvenc cukrászdájánál pihenünk meg először. Rövid kávézás után folytatjuk utunkat, mely során fantasztikus panorámában lesz részünk a Balatonfűzfői öbölhöz érve.

 

A tó keleti feléhez érve Balatonkenese után a Balatonakarattyai dombon átkelve folytatjuk utunkat. Balatonvilágoson a Balaton legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Innen szó szerint begurulunk Siófokra, ahol ebédidőnket töltjük.

 

A mólónál tesszük le bringáinkat, pihenőnk után indulunk tovább Zamárdi, Balatonföldvár érintésével alsóbbrendű utakon a Balaton déli oldalán szombati találkozónk helyszínére Balatonlellére.

 

Táv: kb. 92km

 

Várható érkezés Balatonlellére 17 óra.

 

Élményekkel gazdagodva hagyjuk el a Balatont, melyet két nap alatt tekert körbe csapatunk. J

 

Kísérő kocsink a túra ideje alatt végig a csoport közelében halad, többszöri kisebb pihenőink alkalmával lehetőség lesz frissítő felvételére, így kerékpárjainkon nem szükséges a napi csomagjaink szállítása. Akinek megterhelő a napi túraszakasz, korlátozott számban lehetőség van a kísérő kocsiba beszállnia.

 

Szállásunk: Hotel Annabella*** Balatonfüred 2 ágyas economy szobákban, félpanziós ellátással

 

Utazás: Egyénileg, kerékpárok szállítása Kaposvárról megoldott

 

 

Létszám korlátozott, max.: 50 fő

 

Egyéb felmerülő költségek: vacsorán, reggelin kívüli étkezés, személyes költségek

 

 

További infó: +3630 206 2574